מתי לבצע סקר עצים והערכת סיכונים
השלב הראשון בביצוע סקר עצים הוא קביעה מתי הוא צריך להתקיים. באופן כללי, עדיף לבצע סקר כל 5-10 שנים עבור עצים מבוגרים (מעל גיל 30) או כל 3-5 שנים עבור עצים צעירים יותר (מתחת לגיל 30). עם זאת, אירועים מסוימים כגון תנאי מזג אוויר קיצוניים או עבודות בנייה, תמ"א 38 וכו' עשויים לחייב סקרים תכופים יותר. לדוגמה, אם סערות גרמו לנזק משמעותי או עקרו עצים בנכס שלכם, יהיה חכם לערוך מיד סקר על מנת להעריך את הסיכונים הפוטנציאליים הנשקפים מהעצים הפגועים.
כיצד לערוך סקר עצים והערכת סיכונים
בעת ביצוע סקר עצים והערכת סיכונים ישנם מספר צעדים חשובים שיש לנקוט. קודם כל, יש לבדוק את העץ בקפידה לאיתור סימני ריקבון, נזקים עקב חרקים או מחלות, פגמים מבניים כגון סדקים או פיצולים בגזע/ענפים וכו'. לאחר שבדיקה זו הושלמה ניתן לעבור להערכה של סיכונים פוטנציאליים שהעץ עלול להוות – זה כולל הסתכלות על האפשרות של נפילת ענפים על אנשים/חפצים מתחת, כמו גם שורשים שעלולים לגרום לנזק. לבסוף כדאי לשקול גם גורמים סביבתיים שיכולים להשפיע על בריאות העץ – כגון עבודות בנייה בקרבת מקום וכו'.
מדוע סקרי עצים והערכות סיכונים חשובים?
ביצוע סקרים קבועים והערכות סיכונים על עצים חשוב להפליא מכמה סיבות. ראשית, סקרים אלה מספקים מידע רב ערך על הבריאות הכללית של העצים, שיכול לעזור לתכנן את צרכי הטיפול והתחזוקה העתידיים שלהם. שנית, הם מאפשרים לזהות סיכונים פוטנציאליים הנשקפים מהעצים, אשר לאחר מכן ניתן לטפל בהם לפני שהם הופכים לבעיה – ובכך עוזרים לשמור על ביטחון הציבור תוך הגנה על רכוש מפני נזק פוטנציאלי שנגרם מנפילת ענפים וכו'. לבסוף, סקרים אלה גם מאפשרים לאבחן מחלות או נגיעות חרקים בשלב מוקדם ובכך מאפשרים לטפל בהם לפני שהופכים לחמורים מדי ועלולים לגרום נזק לעץ/ים.
לסיכום, סקרי עצים והערכות סיכונים חיוניים לשמירה על בטיחות של אנשים וחפצים מפגיעה, תוך שמירה על עצים בריאים לאורך זמן. על ידי ביצוע בדיקות קבועות כל 5-10 שנים (עבור עצים מבוגרים) או 3-5 שנים (עבור צעירים יותר) אפשר להבטיח שכל בעיה פוטנציאלית תזוהה בשלב מוקדם, מה שעוזר למזער הפתעות לא רצויות בהמשך. מוזמנים לדבר אתנו ולקבל הצעה ללא התחייבות לסקר עצים אצלכם.